lauantai 6. lokakuuta 2012

Pullapäivä

Huh huh.. Pari viikkoa mennyt hujauksessa. Tai itse asiassa viimeiset pari viikkoa ovat olleet todella pitkiä.
Kävin poistattamassa viisaudenhampaan, joka ei ole parantunut parhaalla mahdollisella tavalla. Poistetun hampaan kuoppa tervehtyi, mutta viereiset hampaat sekä saman puolen ylhäällä oleva viisuri tulehtui. :( Olen saanut elää antibiooteilla ja särkylääkkeillä. Nyt alkaa onneksi taas elämä vähän helpottamaan.

Seuraavaksi to do-listalla on saada arkielämä taas rullaamaan ruoanlaiton ja liikunnan osalta.
Heti perässä tulee pino ompeluksia, jotka odottavat tekijäänsä.
Täytyy myöntää, että työhönpaluu on yllättävänkin suuri muutos arkeen. Tuntuu, että oma suunnittelutaito on ruosteessa vaikka aina olen hyvä ollut tekemään suunnitelmat valmiiksi mitä seuraavaksi tapahtuu. Ensimmäiset työviikot ovat olleet haipakkaa erinäisten koulutuksienkin takia, mutta jospa tämä tästä rauhoittuisi.

Nyt kuitenkin pullapäivään! Kun ei kovia juttuja ole voinut syödä niin pakkohan se on ollut leipoa vähän pullaa. Ohjeen olen saanut joskus Tupperware-kutsuilla. Tässä pullassa ei käytetä maitoa, mutta sitä ei mausta huomaa. Hyvää tulee ja vatsakin tykkää parempaa.

Pulla

7,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta (voi jättää poiskin)
1 1/2 tl kardemummaa
75 g margariinia tai voita
3 dl vettä
50 g hiivaa

kananmunaa voiteluun
raesokeria

Mittaa kuivat aineet isoon taikinakulhoon. Sulata rasva ja lisää se veteen varmistaen, että lämpötila on n. 38-40 astetta. Murenna hiiva vesi-rasvaseokseen.
Kaada neste kuivien aineiden sekaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Laita kulhoon kansi päälle ja laita se lämpimään veteen kohoamaan kunnes taikina on noussut n. kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina ja levitä päälle haluamasi täytteet. Kääri rullalle ja leikkaa pieniksi pulliksi tai pitkoksi.
Voitele pullat ja laita raesokeria päälle.

Paista pikkupullia 220 asteessa n. 12 min tai pitkoa 220 asteessa n. 20 min.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!