Joulu tekee tuloaan ja meidän perheessä se aiheuttaa yleensä sen, että siskoni pyytää tekemään glögijuustokakkua.
Nyt siihen oli sopiva tilaisuuskin kun järjestimme hänen luonaan Leikkien Lelukutsut.
Oli muuten herkullista kakkua! Toinen pitäisi tehdä ilmeisesti jouluksi, katsotaan tuleeko tarpeita vielä sitä ennen. :)
Glögijuustokakku
Pohja:
150 - 200 g pipareita
75 - 100 g margariinia
tai
1 pkt piparitaikinaa paistettuna irtopohjavuoassa
kostutetaan glögillä
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
1 dl glögiä
5 liivatelehteä
Pintaan:
kanelia
tai
3 dl glögiä
4 liivatelehteä
Murskaa keksit ja
sekoita sulatettu rasva joukkoon. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita
vuoka jääkaappiin. Tai paista piparitaikina ohjeen mukaan irtopohjavuoassa ja
kostuta glögillä kun pohja on hieman jäähtynyt.
Vatkaa munat ja sokeri
vaahdoksi, sekoita tuorejuusto niiden joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi
ja sekoita se sekä mausteet juustoseokseen.
Liota liivatteita
kylmässä vedessä n. 5 – 10 min. Sulata liivatteet mikrossa kuumennettuun
(kiehuvaan) glögiin. Jäähdytä hetki ja sekoita kerma-juustoseokseen.
Levitä täyte vuokaan
tasaisesti.
Laita jääkaappiin seuraavaan päivään saakka.
Koristeeksi voit pintaan ripotella kanelia.
Voit myös tehdä kakkuun glögipinnan. Varmista kuitenkin, että irtopohjavuokasi on erittäin tiivis, koska glögineste valuu helposti muuten pitkin jääkaappiasi.
Liota pinnan
liivatteita kylmässä vedessä n. 5 – 10 min., sulata ne mikrossa kuumennettuun
(kiehuvaan) tilkkaan glögiä. Sekoita liivateglögi loppuun glögiin, anna hetki jäähtyä ja kaada
neste kakun pinnalle.
Laita jääkaappiin
mielellään muutamaksi tunniksi.
Esillepanoa varten
koristeeksi voi laittaa kanelitangot.
oijoi, uskaltaisinkohan kokeilla tätä Anssin synttäreille ensiviikon lauantaiksi. Vaikuttaa aika hauskalta ohjeelta!
VastaaPoistat. Hanna, Mikkelin sukulainen....
Hyvää oli! Kiitos ohjeesta Carola! :)
VastaaPoista