keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Glögijuustokakku

Joulu tekee tuloaan ja meidän perheessä se aiheuttaa yleensä sen, että siskoni pyytää tekemään glögijuustokakkua.
Nyt siihen oli sopiva tilaisuuskin kun järjestimme hänen luonaan Leikkien Lelukutsut.

Oli muuten herkullista kakkua! Toinen pitäisi tehdä ilmeisesti jouluksi, katsotaan tuleeko tarpeita vielä sitä ennen. :)

Glögijuustokakku

Pohja:
150 - 200 g pipareita
75 - 100 g margariinia
tai
1 pkt piparitaikinaa paistettuna irtopohjavuoassa
kostutetaan glögillä

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
1 dl glögiä
5 liivatelehteä

Pintaan:
kanelia
tai
3 dl glögiä
4 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin. Tai paista piparitaikina ohjeen mukaan irtopohjavuoassa ja kostuta glögillä kun pohja on hieman jäähtynyt.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita tuorejuusto niiden joukkoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se sekä mausteet juustoseokseen.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 – 10 min. Sulata liivatteet mikrossa kuumennettuun (kiehuvaan) glögiin. Jäähdytä hetki ja sekoita kerma-juustoseokseen.
Levitä täyte vuokaan tasaisesti.
Laita jääkaappiin seuraavaan päivään saakka.

Koristeeksi voit pintaan ripotella kanelia.

Voit myös tehdä kakkuun glögipinnan. Varmista kuitenkin, että irtopohjavuokasi on erittäin tiivis, koska glögineste valuu helposti muuten pitkin jääkaappiasi.
Liota pinnan liivatteita kylmässä vedessä n. 5 – 10 min., sulata ne mikrossa kuumennettuun (kiehuvaan) tilkkaan glögiä. Sekoita liivateglögi loppuun glögiin, anna hetki jäähtyä ja kaada neste kakun pinnalle.
Laita jääkaappiin mielellään muutamaksi tunniksi.

Esillepanoa varten koristeeksi voi laittaa kanelitangot.


2 kommenttia:

  1. oijoi, uskaltaisinkohan kokeilla tätä Anssin synttäreille ensiviikon lauantaiksi. Vaikuttaa aika hauskalta ohjeelta!

    t. Hanna, Mikkelin sukulainen....

    VastaaPoista
  2. Hyvää oli! Kiitos ohjeesta Carola! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!