lauantai 15. joulukuuta 2012

Porkkanasose

Minun lapsuudenkodissa on äiti aina tehnyt perinteisen porkkanalaatikon sijaan porkkanasosetta.

Perinne taitaa jatkua meidänkin kotona, sillä porkkanalaatikon ylimpiä ystäviä emme kumpikaan mieheni kanssa ole.

Ensimmäinen kinkku paistettiin, joten testiannos porkkanasosettakin oli saatava.
Tuli muuten hyvää!

Porkkanasose

3 kg porkkanoita
2 dl keitinvettä
2-3 rkl vehnäjauhoja
n. 1dl siirappia
1-2 tl suolaa
1-2 dl kermaa
50 g voita

Kuori ja pilko pieneksi porkkanat. Keitä ne pehmeiksi.
Lisää muut aineet pehmeiden porkkanoiden sekaan ja hienonna esim. sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella.
Sekoita hyvin ja siirrä vielä liedelle. Kiehauta, ei tarvitse enää keittää.

Kerman määrä riippuu siitä paljon jätät keitinvettä kattilaan ja kuinka löysää soseesta haluat.

Teimme annoksesta 1/3, joka toimi myös hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!