Noin tusina ompeluprojektia on kesken, mutta aikaa ei vain tahdo löytyä viimeistelyyn. Välillä tuli rentouduttua siis ruoanlaiton merkeissä.
Tein pitkästä aikaa pari suolaista piirakkaa. Useammin pitäisi tehdä, niin hyvin maistui pojillekin. Aloitin tuossa pari viikkoa sitten karkki-/herkkulakon, joten miehen kommentti oli samantien "voisit useammin olla karkkilakossa, jos me saadaan silloin piirakoita.." :)
Piirakan pohja:
100 g rasvaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
0,5 dl vettä
Nypi rasva ja jauhot sekaisin (tai pyöräytä ne sekaisin terällisessä monitoimikoneessa). Lisää vesi ja pyöräytä taikinaksi. Monitoimikoneella taikina jää murumaiseksi, käsin tehdessä tulee kiinteä taikina.
Levitä taikina vuokaan (sopiva on pyöreä 24cm vuoka).
Tonnikalatäyte:
1 prk tonnikalapaloja öljyssä (valutettuna)
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1/2 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 prk herkkusieniä
juustoraastetta oman maun mukaan
aromisuolaa, mustapippuria
Kinkkutäyte:
1 pss kinkkusuikaleita
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1/2 keltainen paprika
1/2 keltainen paprika
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta oman maun mukaan
ripaus mustapippuria (suikaleissa suolaa, joten en lisäisi sitä)
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan pohjan päälle.
Lisää päälle juustoraastetta halutessasi. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Tonnikalapiirakka menossa uuniin
Ja valmiina. Tässä ei ole päällä juustoraastetta, ruskistui myös ilman sitä.
Kinkkupiirakkaa nauttimassa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit!