sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tonnikalalla täytettyä kesäkurpitsaa

Kesä tuli ja ajatukset ovat olleet täysin muualla kuin blogissa ja ompelussa.
Olemme nauttineet paljon ulkoilusta ja oman pihan antimista.

Keväällä laitoimme pihalle kasvamaan porkkanaa, kesäkurpitsaa ja mansikoita sekä herneitä.
Kaikista on saatu satoa, nams!

Jos tämä syksy ja touhut lähtisi hiljalleen taas käyntiin.
Tässä vinkkiä mitä herkkuja kesäkurpitsoista voi tehdä.


Tämmöiset mötkylät saatiin omasta pihasta kerätä ensimmäisellä keräyskerralla.


 Tonnikalalla täytetyt kesäkurpitsat

2 kesäkurpitsaa

Täyte:

1 prk tonnikalaa
1/4 punainen paprika
1/4 keltainen paprika
fetajuustoa
3 valkosipulin kynttä
mustapippuria
kesäkurpitsan sisusta pilkottuna
(sipulia)

Päälle:
juustoa

Leikkaa kesäkurpitsat kahtia ja kaiverra sisustaa pois.
Jätä sisusta täytettä varten sivuun.
Puolikas kesäkurpitsa pysyy paremmin suorassa pystyssä jos leikkaat hieman kuorta pois "pohjasta".
Ripottele puolikkaalle hieman suolaa ja laita uuniin n. 180 asteeseen (kiertoilma) paistumaan 10 minuutiksi.



 Pilko täytteet ja sekoita ne keskenään.


Paistettuasi puolikkaita kurpitsoita uunissa n. 10 minuuttia, ota pelti uunista ja täytä puolikkaat.
 Siirrä takaisin uuniin n. 20 minuutiksi.
Ripottele juustoraaste täytteen päälle n. 5 minuuttia ennen valmistumista antamaan väriä.


Valkosipuli täytteessä tuo ihanasti makua muuten ehkä "mauttomaan" ruokaan.
Miehellekin kelpasi mainiosti. 
Ja näissä muuten ei ole järjettömästi kaloreitakaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!