sunnuntai 12. elokuuta 2012

Syntymäpäiväjuhlien tarjoilua


Juhlat on juhlittu ja kivaa oli. Tarjoilujen osalta halusimme pitää juhlat yksinkertaisina. Niinpä valitsimme suureen suolaisen nälkään tarjottavaksi hodarit. Isäntä grillasi nakit ja sämpylät terassilla ja jokainen sai täyttää oman sämpylänsä oman maun mukaan (oli sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia ja sipulirouhetta).
Hyvin tuntui maistuvan kaikille.

Hodareiden lisäksi suolaista puolta oli edustamassa lihapullat ja junavoileipäkakku.


 Junan mallinen voileipäkakku kalasta
Riittää n. 20:lle

22 viipaletta isoja paahtoleipiä
3 dl kala- tai kasvislientä

Täyte 1:
300 g lämminsavulohta
150 g creme fraichea
1/2 punainen paprika pienina kuutioina
mustapippuria rouheena

Täyte 2:
100 g ruohosipulituorejuustoa
75 g creme fraichea
1/4 punttia tilliä silppuna
mustapippuria rouheena

Koristeluun:
200 g savukalatuorejuustoa
120 g smetanaa
viipale graavilohta
pätkä kurkkua pieninä kuutioina
1/2 punainen paprika pieninä kuutioina

Poista leivistä kuoret. Sekoita ruodoton lämminsavulohi, creme fraiche, paprika ja mustapippuri (pari kierrosta myllystä/n.1 tl valmista rouhetta) tasaiseksi tahnaksi.
Sekoita toinen tahna ruohosipulituorejuustosta, creme fraichesta, tillistä ja mustapippurista.

Asettele iso pala alumiinifoliota ja leivinpaperia päällekkäin. Palojen tulisi olla sen verran suuret, että ne voi kääriä voileipäkakun ympärille.

Tee ensin veturi. Laita leivinpaperin päälle kolme kokonaista leipäviipaletta. 
 Kostuta leivät (n.1-2 ruokalusikallista/kokonainen viipale). 
Levitä kalatäytettä (täyte 1). Nosta päälle toinen leipäkerros.
Kostuta leivät ja levitä ruohosipulitäyte (täyte 2). 
Lisää leivät, kostuta ja levitä kalatäytettä. Lisää vielä kerros leipiä ja kostuta.
Jatka vielä kaksi kerrosta (vuorotellen eri täytteillä) toisen päädyn leipäpinoon saadaksesi "ohjaamon".

Tee samalla tavalla hiilivaunu, mutta laita kaksi leipää peräkkäin ja neljä päällekkäin. 

Kääri leivinpaperi ja alumiinifolio palojen ympärille. Laita jääkaappiin vetäytymään yöksi.

Avattuasi paketit siirrä ne tarjoiluvadille. Siisti reunoja tarvittaessa.
Sekoita koristeeksi tuleva savukalatuorejuusto ja smetana tasaiseksi, levitä seos voileipäkakun pinnalle ja reunoille.
Koristele graavikalalla, kurkku- ja paprikakuutioilla.

Tuut tuut...


 Makeaakin tuli tehtyä tarjolle kaurakeksien ja mansikkajuustokakun muodossa.

Kaurakeksit
36 keksiä
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g rasvaa sulana
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula rasva ja kananmuna, sekoita tasaiseksi.
Lusikoi teelusikallisia leivinpaperille. 
Jätä väliä, keksit leviävät uunissa (teelusikallisesta tulee n. 6cm halkaisija).

Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. 
Keksit nousevat ensin ja sen jälkeen "lässähtävät". 
Annoin laskeutumisen jälkeen ruskistua vielä hetkisen, tulee rapeampia.
 




 Mansikkajuustokakku

Pohja:
n. 200 g Domino-keksejä
50 g juoksevaa margariinia

Täyte:
7 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
500 g / 1 litra tuoreita mansikoita
 400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon juokseva margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita paloitellut mansikat, tuorejuusto ja sokerit keskenään. Kuumenna sitruunamehu mikrossa lähes kiehuvaksi. Puristele liivatteista vettä pois ja sulata ne sitruunamehuun. Lisää liivateliemi soseutettuun juustomansikkaseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen varovasti juustomansikkaseos.

Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Päälle rouhin suklaata, sivuilla lisäherkkuna lakua ja suklaata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!