maanantai 4. helmikuuta 2013

Pakastimen tyhjennystä

Meillä on alkamassa keittiöremontti ensi viikolla.
Kaikki kaapit ja koneet menevät uusiksi.
Remontti on kauan odotettu, vaikka se pitikin toteuttaa vasta joskus tulevina vuosina.
Aikataulu nopeutui kun mieheni tilasi "ilmaiselle" ideointikäynnille Puustellin myyjän.
Vertailimme muutamaa vaihtoehtoa, mutta Puustellin tarjous oli meille sopivin.
 Innolla odotankin uusia koneita;
jääkaappia, jonka lämpötila menee alle 10 asteeseen,
uunia, jonka kiertoilma toimii ja
hellaa, jonka kaikki levyt toimivat.

No, remontista kuvia ja juttua tulee myöhemmin, mutta tässä ennen remontin alkua olemme yrittäneet saada tyhjennettyä pakastista. Paljon on marjasatoa ollut syömättä vaan eipä enää.

Pari kertaa olen tehnyt tätä ihanaa (ja yksinkertaista) raparperi-mansikkapiirakkaa.
Raparperit on omasta maasta pakastettuja ja mansikat on soseutettu ja pakastettu ilman sokeria.
Useimmiten teen itse taikinapohjat, mutta nyt helpoin ratkaisu oli pakastepohja.

Raparperi-mansikkapiirakka

1 murotaikinapohja
1-2 dl pilkottua raparperia (jäisinä)
2 dl mansikkasosetta (sulatettuna)
1 kermaviili tai rahka
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata pakastepohja ohjeen mukaan. Levitä vuokaan.
Lisää pohjan päälle pilkotut raparperit ja mansikkasose.
Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokerit.
Levitä seos vuokaan päällimmäiseksi.
Paista uunissa 200 asteessa 30-35 minuuttia.


Toinen herkku, jota olen tehnyt on marjarahka.
Kuvaa en tähän hätään nyt ottanut, mutta yksinkertaisen ohjeen voisin tänne lisätä.
Marjat kannattaa sulattaa ennen rahkaan lisäämistä.

Marjarahka

1 prk vispikermaa 
  1 prk maustamatonta rahkaa
2 dl mustikoita
1,5 dl vadelmia
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekään rahka, marjat ja sokerit. Sekoita ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!