Juhlat on juhlittu ja kivaa oli. Tarjoilujen osalta halusimme pitää juhlat yksinkertaisina. Niinpä valitsimme suureen suolaisen nälkään tarjottavaksi hodarit. Isäntä grillasi nakit ja sämpylät terassilla ja jokainen sai täyttää oman sämpylänsä oman maun mukaan (oli sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia ja sipulirouhetta).
Hyvin tuntui maistuvan kaikille.
Hodareiden lisäksi suolaista puolta oli edustamassa lihapullat ja junavoileipäkakku.
Junan mallinen voileipäkakku kalasta
Riittää n. 20:lle
22 viipaletta isoja paahtoleipiä
3 dl kala- tai kasvislientä
3 dl kala- tai kasvislientä
Täyte 1:
300 g lämminsavulohta
150 g creme fraichea
1/2 punainen paprika pienina kuutioina
mustapippuria rouheena
300 g lämminsavulohta
150 g creme fraichea
1/2 punainen paprika pienina kuutioina
mustapippuria rouheena
Täyte 2:
100 g ruohosipulituorejuustoa
75 g creme fraichea
1/4 punttia tilliä silppuna
mustapippuria rouheena
100 g ruohosipulituorejuustoa
75 g creme fraichea
1/4 punttia tilliä silppuna
mustapippuria rouheena
Koristeluun:
200 g savukalatuorejuustoa
120 g smetanaa
viipale graavilohta
pätkä kurkkua pieninä kuutioina
1/2 punainen paprika pieninä kuutioina
200 g savukalatuorejuustoa
120 g smetanaa
viipale graavilohta
pätkä kurkkua pieninä kuutioina
1/2 punainen paprika pieninä kuutioina
Poista leivistä kuoret.
Sekoita ruodoton lämminsavulohi, creme fraiche, paprika ja mustapippuri
(pari kierrosta myllystä/n.1 tl valmista rouhetta) tasaiseksi tahnaksi.
Sekoita toinen tahna ruohosipulituorejuustosta, creme fraichesta, tillistä ja mustapippurista.
Asettele iso pala alumiinifoliota ja leivinpaperia päällekkäin. Palojen tulisi olla sen verran suuret, että ne voi kääriä voileipäkakun ympärille.
Sekoita toinen tahna ruohosipulituorejuustosta, creme fraichesta, tillistä ja mustapippurista.
Asettele iso pala alumiinifoliota ja leivinpaperia päällekkäin. Palojen tulisi olla sen verran suuret, että ne voi kääriä voileipäkakun ympärille.
Tee ensin veturi. Laita leivinpaperin päälle kolme kokonaista leipäviipaletta.
Kostuta leivät (n.1-2 ruokalusikallista/kokonainen viipale).
Levitä
kalatäytettä (täyte 1). Nosta päälle toinen leipäkerros.
Kostuta leivät ja levitä ruohosipulitäyte (täyte 2).
Kostuta leivät ja levitä ruohosipulitäyte (täyte 2).
Lisää leivät,
kostuta ja levitä kalatäytettä. Lisää vielä kerros leipiä ja kostuta.
Jatka vielä kaksi kerrosta (vuorotellen eri täytteillä) toisen päädyn leipäpinoon saadaksesi "ohjaamon".
Tee samalla tavalla hiilivaunu, mutta laita kaksi leipää peräkkäin ja neljä päällekkäin.
Kääri leivinpaperi ja alumiinifolio palojen ympärille. Laita jääkaappiin vetäytymään yöksi.
Avattuasi paketit siirrä ne tarjoiluvadille. Siisti reunoja tarvittaessa.
Sekoita koristeeksi tuleva savukalatuorejuusto ja smetana tasaiseksi, levitä seos voileipäkakun pinnalle ja reunoille.
Koristele graavikalalla, kurkku- ja paprikakuutioilla.
Koristele graavikalalla, kurkku- ja paprikakuutioilla.
Tuut tuut...
Makeaakin tuli tehtyä tarjolle kaurakeksien ja mansikkajuustokakun muodossa.
Kaurakeksit
36 keksiä
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g rasvaa sulana
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g rasvaa sulana
1 kananmuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sula rasva ja kananmuna, sekoita tasaiseksi.
Lusikoi teelusikallisia leivinpaperille.
Lusikoi teelusikallisia leivinpaperille.
Jätä väliä, keksit leviävät uunissa (teelusikallisesta tulee n. 6cm halkaisija).
Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.
Keksit nousevat ensin ja sen
jälkeen "lässähtävät".
Annoin laskeutumisen jälkeen ruskistua vielä
hetkisen, tulee rapeampia.
Mansikkajuustokakku
Pohja:
n. 200 g Domino-keksejä
50 g juoksevaa margariinia
n. 200 g Domino-keksejä
50 g juoksevaa margariinia
Täyte:
7 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
500 g / 1 litra tuoreita mansikoita
7 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
500 g / 1 litra tuoreita mansikoita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon juokseva margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita paloitellut mansikat,
tuorejuusto ja sokerit keskenään. Kuumenna sitruunamehu mikrossa lähes kiehuvaksi. Puristele liivatteista vettä pois ja
sulata ne sitruunamehuun. Lisää liivateliemi soseutettuun
juustomansikkaseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen varovasti
juustomansikkaseos.
Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Päälle rouhin suklaata, sivuilla lisäherkkuna lakua ja suklaata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit!