keskiviikko 15. elokuuta 2012

Takkauudistusta

Olemme asuneet nykyisessä talossamme yli vuoden. Jo alkuun pohdimme mitä teemme takalle vai teemmekö mitään. Takka sai olla alkuperäisessä "loistossaan" näihin päiviin saakka.


Alunperin takka oli siis käsittelemätön.


 Takan tummuuden lisäksi meitä häiritsi takan vieressä olevassa tiiliseinässä ollut surkeasti korjattu alue (kuvassa lasten tuolin takana). Kuvassa näkyvä taso on aikoinaan jatkunut seinänviertä, mutta talossa asuneet vuokralaiset olivat rikkoneet tason (kysymättä omistajalta), koska se ei sopinut heidän sisustukseensa.
 
No, tuonkin alueen saimme siistittyä ja kokonaisuus näyttää nyt hyvältä.
Takka ja seinä saivat siis pintaansa vähän väriä ja koko olohuone loistaa uudella tavalla. 
Ennenkin oli valoisaa, mutta valoa ei koskaan voi olla sisällä liikaa. Takka maalattiin kaikkiaan neljä kertaa. Kaksi kerrosta Tikkurilan Luja-pohjamaalia ja kaksi kerrosta Luja-pintamaalia. Ensimmäinen kerros oli pahin, koska takka imi maalia hurjasti ja jokainen kohta piti tarkasti pensselillä vetää. Parivuotiaiden kanssa homma ei oikein toimi päiväsaikaan, joten pääasiassa maalasimme illalla kun pojat olivat nukkumassa.

Muutama viikko sitten sanoin siskoni yrityksen remontissa etten maalaa, koska en ole koskaan maalannut.
Kolmen viikon aikana maalasin (lopulta) myyntitiskin siskoni yritykseen, seinähyllyt terassillemme ja mieheni kanssa tämän takan+seinän. Nyt sanon etten maalaa, koska hetkeen en halua nähdä pensseliä tai maalia ollenkaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!