maanantai 23. joulukuuta 2013

Salmiakki-suklaajuustokakku

Ohoh, tässähän on mennyt muutama tovi edellisestä päivityksestä.
Kiireinen koulusyksy on ehkä ainoa ja painavin syy hiljaiseloon.
Nyt on koulu lomalla ja niin on työtkin, joten on aikaa keskittyä olennaiseen. ;)

Syksyn aikana ehdittiin onneksi myös juhlia kiireiden keskellä.
Juhlan ansiosta halusin tehdä jotain uutta herkkua. Etsin ohjetta, mutta en löytänyt suoraan mieleistä, joten testasin tällaista oman pohdinnan kautta syntynyttä salmiakki-suklaajuustokakkua.
Tässä teillekin ohje, jonka mukaan pärjää:

Salmiakki-suklaajuustokakku

Pohja:
1 pötkö (n. 175g) Domino-keksiä
50 g rasvaa sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
0,5-1 dl nestemäistä salmiakkia
1 pieni levy (130g) tummaa leivontasuklaata
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa

Tee ensin pohja irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Levitä seos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka odottamaan jääkaappiin.


Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liivatteiden liotessa sulata suklaa, johon sekoitat tuorejuuston ja sokerit. Vaahdota kerma. Kuumenna nestemäistä salmiakkia hetki mikrossa ja liota liivatteet kuuman salmiakin sekaan. Sekoita salmiakki-liivateneste tuorejuustosuklaaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kermavaahto. Kaada kakkuaines irtopohjavuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli.


Pinnan voi koristella esim. suklaarouheella tai halutessa lisätä hieman salmiakkia esim. turkinpippurirouheella. Salmiakin makua korostamaan kaadoin muutamia rantuja salmiakkia kakun ollessa jo hieman jähmettynyt (siksi kakussa on tuollaisia mustia jälkiä).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!