lauantai 11. tammikuuta 2014

Jauhelihapiirakka soijalla

Löysin hyvän jauhelihapiirakan ohjeen Marianne Kiskolan Koti - Ruokaa koko perheelle -kirjasta.
Moni perhepiirissä on kasvissyöjiä, joten piti ohje muuntaa kasvismuotoon.
Tässä ohje siis soijarouhepiirakkaan.

Soijapiirakka:

Pohja/kansi:
250 g voita/margariinia
3 dl maitoa
50 g hiivaa
7,5 dl hiivaleipäjauhoja

Täyte:
1 1/2 dl täysjyväriisiä
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl soijarouhetta
1 sipuli
2 tl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 punainen paprika
2 kananmunaa

Voiteluun:
1 kananmuna

Sulata voi. Lämmitä maito ja sekoita hiiva siihen. Lisää voi sekä jauhot. Sekoita tasaiseksi.
Peitä taikina ja laita se lämpimään paikkaan kohoamaan.

Laita täysjyväriisi kattilaan kiehumaan puolikkaan kasvisliemikuution kanssa.
Laita myös soijarouhe kiehumaan toisen puolikkaan kasvisliemikuution kanssa.
Silppua sipuli ja paprika.
Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Kananmunat lisätään täytteeseen raakana.

Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen osaan ja kauli molemmista osista uuninpellinen kokoiset.
Aseta toisen taikinalevyn päälle täyte.
Aseta toinen taikinalevy täytteen päälle. Helpoiten taikinan saa käännettyä esim. leivinpaperin päältä tai joustavan leivonta-alustan avulla (itselläni on Tupperwaren iso leivonta-alusta).
Pistele piirakka haarukalla ja voitele kananmunalla.

Paista 200 asteessa n.35 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!